Fraktpolicy

Fraktpolicy

Fraktpolicy

Leveransvillkor – Sverige

När du handlar hos oss ingår alltid moms och fri frakt i det angivna priset. Vi levererar alla produkter och tillbehör kostnadsfritt inom Sverige, i samarbete med speditörer som MTAB, UPS, PostNord, DHL och Schenker. Notera att vi, förutom till Gotland, inte kan leverera till adresser som kräver båttransport inom Sverige.

Leveransvillkor – Internationellt

För leveranser internationellt, kontakta oss. Vi levererar både inom och utanför EU men på förfrågan.

Speditorer

Leveranstiden är normalt ca 2–7 arbetsdagar. Vi gör alltid allt vad vi kan för att hålla den uppskattade leveranstiden, för att du ska få hem dina produkter så snabbt som möjligt. Ibland kan det dock ta lite längre tid än beräknat, men vi levererar din beställning så fort vi bara kan. Tänk på att du som kund alltid ska kunna visa legitimation vid utlämningen/leveransen av produkterna.

Leveransbekräftelse

När vi har tagit emot din order får du en orderbekräftelse av oss via e-post. Du får även en ett e-postmeddelande med leveransbekräftelse i samband med att produkten/produkterna lämnar vårt lager.

Transportskador

Om en transportskada skulle uppstå ber vi dig att göra en anmälan om skadan till oss via e-post eller telefon. Vi följer konsumentverkets riktlinjer och anmälan ska göras inom skälig tid efter det att köparen märkt eller borde ha märkt felet. Det är därför viktigt att du avemballerar och inspekterar dina produkter noggrant. För företag gäller att anmälan om transportskador ska ha inkommit inom sju dagar.
För att ärendet ska kunna handläggas på snabbast möjliga sätt ber vi dig att behålla produktens emballage så att detta kan besiktigas. Beroende på skadans omfattning företas omleverans, avhjälpande eller prisavdrag.

Fri frakt – Större produkter

Större produkter levereras normalt sätt med MTAB i hela Sverige. När produkten/produkterna har anlänt till MTAB aviseras du per telefon om leveransdag samt tidsfönster. Leveransen sker på vardagar, normalt mellan kl. 08.00 och 21.00. Produkterna levereras till porten om du bor i lägenhet och fram till tomtgräns om du bor i hus, eller så nära port eller tomtgräns som en lastbil kan köra. 

Fri frakt – Mindre produkter

Mindre produkte levereras till ditt närmaste Postombud. När paketet anlänt till ombudet skickas ett SMSeller mail ut om att ditt paket finns klart för upphämtning. Har du inte angivit ett mail eller mobilnummer får du istället en brevavi som inkluderar referensnummer samt anvisning om var paketet finns att hämta.

Hämta själv i butik

Om du inte har möjlighet att vara hemma och passa speditörernas leveranstider kan du välja Hämta själv som leveranssätt i kassan. Då hämtar du själv dina produkter i ateljén Galleri Lacke när det passar dig.
När du väljer Hämta själv i butik betalar du dina produkter med önskat betalningssätt i webbshopens kassa. I orderbekräftelsen finns en länk där du väljer önskad butik. Observera att vi skickar ett e-postmeddelande eller ett SMS till dig så fort produkterna är redo att hämtas, så att du inte åker ut i onödan. Vårt butiker har öppet via tidsbokning eller lördagar & söndagar mellan kl. 11.00 och 15.00.

Galleri Lacke

Stora Säby Gård

184 42 Åkersberga

Mail: info@gallerilacke.se

Phone: +46 (0)702073749